Voor contact bel of email ons:

Tel: 0031 53 434 03 44 Email: info@olct.nl Web: www.olct.nl Adres: van Heekgaarde 25 Postcode: 7622 KE Plaats: Borne KvK: 08167363

Met deze klassikale opleiding kun je werken in:

Ziekenhuizen, revalidatiecentra, (huis)artsenpraktijken, privéklinieken, fysiotherapiepraktijken, zorgverzekeraars of bij gemeenten en ook bij andere zorg gerelateerde organisaties. Jouw vakkundig inzicht en hulp is waarop patiënten en artsen vertrouwen. Heb je interesse? Bel of maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend intakegesprek!

DE KERNTAKEN VAN DE MEDISCH SECRETARESSE

Voert als rechterhand van arts of specialist taken uit rondom informatiemanagement, planning en organisatie. Voorbeelden van enkele overige taken Verzorgt zelfstandig het spreekuur Ondersteunt en adviseert de specialisten en heeft contact met andere zorgverleners Maakt afspraken met patiënten en zet deze in de agenda Beheert de (vertrouwelijke) dossiers van patiënten Ontvangt patiënten en verwijst ze door naar de juiste arts of afdeling Draagt zorg voor de financiële afhandeling, zoals het opstellen van declaraties voor zorgverzekeraars, en het maken van nota's voor patiënten Besteedt tijd aan organisatorische en coördinerende taken Heeft specifieke kennis van medische terminologie en anatomie, fysiologie, immunologie en pathologie Maakt notulen van het overleg tussen zorgverleners De klassikale opleiding krijg je in Borne met daarmee gecombineerd een online studieomgeving. Naar wens ontvang je de boeken op papier, digitaal of in beide varianten. De opleiding bestaat uit 2 delen: 1e Medische Kennis en Medische terminologie 2e Medisch Secretaresse

Opleidingprogramma

Deel 1 - Medische kennis en Medische terminologie

Voor contact bel of email ons:

Tel: 0031 53 434 03 44 Email: info@olct.nl Web: www.olct.nl Adres: van Heekgaarde 25 Postcode: 7622 KE Plaats: Borne

Medisch basiskennis

In dit vak wordt medische terminologie gekoppeld aan de basiskennis van anatomie, fysiologie, pathologie en immunologie gerelateerd aan de huid, botten, gewrichten, spierstelsel, bloedsomloop, ademhaling, spijsvertering, stofwisseling, uitscheiding, mannelijke en vrouwelijke geslachts- en voortplantingsorganen, endocriene klieren, hersenen, zenuwen, zintuigen, psychiatrie en in grote lijnen de geneesmiddelenleer.

Medische terminologie

In dit vak komen de volgende termen aan bod: anatomie (bouw van het lichaam), fysiologie (functioneren van het lichaam), pathologie (ziekteleer) en immunologie (hoe het lichaam zich verdedigt tegen ziekteverwekkers). Daarnaast wordt er gelet op de uitspraak en de schrijfwijze van de termen. De beide vakken worden geëxamineerd door de Associatie© voor Examinering waarvoor u een erkend diploma ontvangt.

Deel 2 - Medisch secretaresse

Medische secretariaatspraktijk

In dit deel gaan we meer in op de taken en verantwoordelijkheden die u krijgt binnen jefunctie. Je leert alles over de gezondheidszorg in Nederland, het ziekenhuiszorgsysteem, hoe zit het met de artsenzorg, specialisaties en overige beroepen in de gezondheidszorg, de huisartsenpraktijk, sociale wetgeving en zorgverzekeraars. Je maakt kennis met het verwerken van de medische administratie, zoals: agendabeheer, postverwerking en archivering, opstellen en beheren van medische dossiers en kaartsystemen, ICD-code, het medische spreekuur, communiceren en patiëntvriendelijk telefoneren, klachtenafhandeling en werken aan de medische receptie. Daarnaast leer je omgaan met de meest gebruikte kantoor/secretariaats app’s.

Opfrissen Nederlandse taal

Basiskennis Grammaticaspelling en stijl. In deze cursus Nederlands frissen we jouw schriftelijke en verbale taalkennis en taalvaardigheid op. Deze vaardigheden heb je uiteraard altijd nodig maar zeker in de Medische correspondentie lessen.

Computervaardigheden

MS Word Basisvaardigheden tekstverwerken: (o.a.) toetsenbordkennis, teksten opmaken en aanpassen, teksten vertalen en voorlezen, werken met afbeeldingen, kolommen en tabellen, marges en tabstops, paginanummering en kop- en voetteksten, werken met sjablonen. De basisvaardigheden worden uitgebreid met grafieken, het maken van rapporten, geavanceerde documenten (zoals kwaliteitshandboeken) en mailing en dient als voorbereiding op het onderdeel ‘Medische correspondentie’. MS Excel Je leert omgaan met de basisprincipes van MS Excel aangevuld met financiële functies en analyses, lijsten- en roosters maken, filteren, data in- en exporteren vanuit andere apps als informatiebron voor het management. MS Outlook Basisvaardigheden taken- en agendabeheer. Veilig e-mailen en digitaal archiveren. Je maakt daarbij gebruik van MS Outlook. Dat mag op je eigen laptop of op een computer van ons. Als je je eigen laptop wilt gebruiken zorg dan dat je minimaal MS Outlook 2016 hebt geïnstalleerd.

Medische Correspondentie

De medische wereld kent haar eigen correspondentiestijl. Deze dient te voldoen aan specifieke eisen. Als secretaresse van een specialist moet je zowel foutloos Nederlands kunnen schrijven als medische dictaten kunnen uitwerken. Je hebt tijdens deze module een (eigen) laptop nodig om dictaten te kunnen uitwerken. Je maakt daarbij gebruik van MS Word. Dat mag op je eigen laptop of op een computer van ons. Indien je je eigen laptop wilt gebruiken zorg dan dat je minimaal MS Word 2016 hebt geïnstalleerd.

Medische Ethiek & Praktische Psychologie

In deze module leer je hoe je ethisch correct handelt als secretaresse en hoe je patiënten van alle leeftijdscategorieën in hun specifieke levensfase benadert als zij lichamelijk en/of geestelijk iets mankeren. U moet hierbij denken aan communicatielessen over het gezin, de kindertijd, de pubertijd, volwassenheid, ouderdom, de lichamelijk zieke mens, de geestelijk zieke mens, het stervensproces en de dood en het rouwproces.

Vooropleiding

Praktijkervaring als secretaresse of de opleiding secretaresse hebben gevolgd Blindtypen met een snelheid van minimaal 185 aanslagen per minuut is een pré Kunnen notuleren is een pré Communicatief en sociaal vaardig

Examinering

De opleiding Medisch Secretaresse wordt deels geëxamineerd bij het Spectrum examenbureau te Borne. Per module moet je eindcijfer minimaal een 5,5 zijn om voor dat vak te slagen. De slagingspercentages voor deze opleiding liggen rond de 96%. Opleidingskwaliteit, inzet en de waarde van het diploma gaan bij ons hand in hand: daarom kun je voor de eerste module slechts één keer herkansen. De kosten voor een eventueel herexamen van de Associatie © bedragen € 189,00 (incl. btw).

Studiebegeleiding

Het wel en wee van onze cursisten gaat ons aan het hart. Tijdens je klassikale studie zijn 2 docenten ook je vaste begeleiders, waar je met alle studie gerelateerde vragen terecht kunt. Lukt het even niet, praat er over, dan komen we er gezamenlijk wel uit.

De prijs voor de opleiding Medisch secretaresse

De prijs voor de complete opleiding Medisch secretaresse is € 3295,00 (inclusief examens maar exclusief herexamen).

Genoemde prijzen zijn inclusief inschrijf-, boeken- en examengeld Associatie© voor examinering; Je kunt ook alleen Medische basiskennis en Medische terminologie doen, de kosten zijn dan € 1895,00 (inclusief examen maar exclusief een eventueel herexamen). Particuliere cursisten mogen bij ons zonder extra kosten in termijnen betalen. Vraag in dat geval naar de voorwaarden.

Fasciliteiten klaslokaal

Koffie en thee Gratis parkeren Rolstoelvriendelijk sanitair en lift

Computergebruik

Voor de module(s) computervaardigheden en Medische correspondentie zijn er PC’s aanwezig, uiteraard mag je ook je eigen laptop meenemen naar de les. Als je je eigen laptop meeneemt zorg er dan voor dat je Officeversie minimaal MS Office 2016 is, MS 365 met MS Outlook is altijd goed.
Startdatum Maandagavond 17 oktober 2024 van 18:30 - 21:30 uur Studiebelasting 8 - 10 uur per week Vooropleiding Geen, maar secretariële- kennis of vaardigheden MBO 2-3 zijn een pré Studievorm Klassikaal en/of online Opleidingsduur 30 weken, 1 dagdeel per week Afsluiting Associatie diploma Medische basiskennis en Medische terminologie + OLCT- diploma Medisch secretaresse Betaling Gespreide betaling is mogelijk, vraag naar de voorwaarden Extra Reeds behaalde certificaten en/of diploma's, niet ouder dan 3 jaar kunnen zorgen voor vrijstelling(en) Prijs inclusief boeken, digitale lesomgeving, opleidingen, examens van alle modules) € 3295,00

Voor contact bel of email ons:

Tel: 0031 53 434 03 44 Email: info@olct.nl Web: www.olct.nl Adres: van Heekgaarde 25 Postcode: 7622 KE Plaats: Borne

Voor contact bel of email ons:

Tel: 0031 53 434 03 44 Email: info@olct.nl Web: www.olct.nl Adres: van Heekgaarde 25 Postcode: 7622 KE Plaats: Borne

Voor contact bel of email ons:

Tel: 0031 53 434 03 44 Email: info@olct.nl Web: www.olct.nl Adres: van Heekgaarde 25 Postcode: 7622 KE Plaats: Borne

Met deze klassikale opleiding

kun je werken in:

Ziekenhuizen, revalidatiecentra, (huis)artsenpraktijken, privéklinieken, fysiotherapiepraktijken, zorgverzekeraars of bij gemeenten en ook bij andere zorg gerelateerde organisaties. Jouw vakkundig inzicht en hulp is waarop patiënten en artsen vertrouwen. Heb je interesse? Bel of maak een afspraak voor een geheel vrijblijvend intakegesprek!

DE KERNTAKEN VAN DE MEDISCH

SECRETARESSE

Voert als rechterhand van arts of specialist taken uit rondom informatiemanagement, planning en organisatie. Voorbeelden van enkele overige taken Verzorgt zelfstandig het spreekuur Ondersteunt en adviseert de specialisten en heeft contact met andere zorgverleners Maakt afspraken met patiënten en zet deze in de agenda Beheert de (vertrouwelijke) dossiers van patiënten Ontvangt patiënten en verwijst ze door naar de juiste arts of afdeling Draagt zorg voor de financiële afhandeling, zoals het opstellen van declaraties voor zorgverzekeraars, en het maken van nota's voor patiënten Besteedt tijd aan organisatorische en coördinerende taken Heeft specifieke kennis van medische terminologie en anatomie, fysiologie, immunologie en pathologie Maakt notulen van het overleg tussen zorgverleners De klassikale opleiding krijg je in Borne met daarmee gecombineerd een online studieomgeving. Naar wens ontvang je de boeken op papier, digitaal of in beide varianten. De opleiding bestaat uit 2 delen: 1e Medische Kennis en Medische terminologie 2e Medisch Secretaresse

Opleidingprogramma

Deel 1 - Medische kennis en Medische

terminologie

Medisch basiskennis

In dit vak wordt medische terminologie gekoppeld aan de basiskennis van anatomie, fysiologie, pathologie en immunologie gerelateerd aan de huid, botten, gewrichten, spierstelsel, bloedsomloop, ademhaling, spijsvertering, stofwisseling, uitscheiding, mannelijke en vrouwelijke geslachts- en voortplantingsorganen, endocriene klieren, hersenen, zenuwen, zintuigen, psychiatrie en in grote lijnen de geneesmiddelenleer.

Medische terminologie

In dit vak komen de volgende termen aan bod: anatomie (bouw van het lichaam), fysiologie (functioneren van het lichaam), pathologie (ziekteleer) en immunologie (hoe het lichaam zich verdedigt tegen ziekteverwekkers). Daarnaast wordt er gelet op de uitspraak en de schrijfwijze van de termen. De beide vakken worden geëxamineerd door de Associatie© voor Examinering waarvoor u een erkend diploma ontvangt.

Deel 2 - Medisch secretaresse

Medische secretariaatspraktijk

In dit deel gaan we meer in op de taken en verantwoordelijkheden die u krijgt binnen jefunctie. Je leert alles over de gezondheidszorg in Nederland, het ziekenhuiszorgsysteem, hoe zit het met de artsenzorg, specialisaties en overige beroepen in de gezondheidszorg, de huisartsenpraktijk, sociale wetgeving en zorgverzekeraars. Je maakt kennis met het verwerken van de medische administratie, zoals: agendabeheer, postverwerking en archivering, opstellen en beheren van medische dossiers en kaartsystemen, ICD-code, het medische spreekuur, communiceren en patiëntvriendelijk telefoneren, klachtenafhandeling en werken aan de medische receptie. Daarnaast leer je omgaan met de meest gebruikte kantoor/secretariaats app’s.

Opfrissen Nederlandse taal

Basiskennis Grammaticaspelling en stijl. In deze cursus Nederlands frissen we jouw schriftelijke en verbale taalkennis en taalvaardigheid op. Deze vaardigheden heb je uiteraard altijd nodig maar zeker in de Medische correspondentie lessen.

Computervaardigheden

MS Word Basisvaardigheden tekstverwerken: (o.a.) toetsenbordkennis, teksten opmaken en aanpassen, teksten vertalen en voorlezen, werken met afbeeldingen, kolommen en tabellen, marges en tabstops, paginanummering en kop- en voetteksten, werken met sjablonen. De basisvaardigheden worden uitgebreid met grafieken, het maken van rapporten, geavanceerde documenten (zoals kwaliteitshandboeken) en mailing en dient als voorbereiding op het onderdeel ‘Medische correspondentie’. MS Excel Je leert omgaan met de basisprincipes van MS Excel aangevuld met financiële functies en analyses, lijsten- en roosters maken, filteren, data in- en exporteren vanuit andere apps als informatiebron voor het management. MS Outlook Basisvaardigheden taken- en agendabeheer. Veilig e-mailen en digitaal archiveren. Je maakt daarbij gebruik van MS Outlook. Dat mag op je eigen laptop of op een computer van ons. Als je je eigen laptop wilt gebruiken zorg dan dat je minimaal MS Outlook 2016 hebt geïnstalleerd.

Medische Correspondentie

De medische wereld kent haar eigen correspondentiestijl. Deze dient te voldoen aan specifieke eisen. Als secretaresse van een specialist moet je zowel foutloos Nederlands kunnen schrijven als medische dictaten kunnen uitwerken. Je hebt tijdens deze module een (eigen) laptop nodig om dictaten te kunnen uitwerken. Je maakt daarbij gebruik van MS Word. Dat mag op je eigen laptop of op een computer van ons. Indien je je eigen laptop wilt gebruiken zorg dan dat je minimaal MS Word 2016 hebt geïnstalleerd.

Medische Ethiek & Praktische

Psychologie

In deze module leer je hoe je ethisch correct handelt als secretaresse en hoe je patiënten van alle leeftijdscategorieën in hun specifieke levensfase benadert als zij lichamelijk en/of geestelijk iets mankeren. U moet hierbij denken aan communicatielessen over het gezin, de kindertijd, de pubertijd, volwassenheid, ouderdom, de lichamelijk zieke mens, de geestelijk zieke mens, het stervensproces en de dood en het rouwproces.

Vooropleiding

Praktijkervaring als secretaresse of de opleiding secretaresse hebben gevolgd Blindtypen met een snelheid van minimaal 185 aanslagen per minuut is een pré Kunnen notuleren is een pré Communicatief en sociaal vaardig

Examinering

De opleiding Medisch Secretaresse wordt deels geëxamineerd bij het Spectrum examenbureau te Borne. Per module moet je eindcijfer minimaal een 5,5 zijn om voor dat vak te slagen. De slagingspercentages voor deze opleiding liggen rond de 96%. Opleidingskwaliteit, inzet en de waarde van het diploma gaan bij ons hand in hand: daarom kun je voor de eerste module slechts één keer herkansen. De kosten voor een eventueel herexamen van de Associatie © bedragen € 189,00 (incl. btw).

Studiebegeleiding

Het wel en wee van onze cursisten gaat ons aan het hart. Tijdens je klassikale studie zijn 2 docenten ook je vaste begeleiders, waar je met alle studie gerelateerde vragen terecht kunt. Lukt het even niet, praat er over, dan komen we er gezamenlijk wel uit.

De prijs voor de opleiding Medisch

secretaresse

De prijs voor de complete opleiding Medisch

secretaresse is € 3295,00 (inclusief examens maar

exclusief herexamen).

Genoemde prijzen zijn inclusief inschrijf-, boeken- en examengeld Associatie© voor examinering; Je kunt ook alleen Medische basiskennis en Medische terminologie doen, de kosten zijn dan € 1895,00 (inclusief examen maar exclusief een eventueel herexamen). Particuliere cursisten mogen bij ons zonder extra kosten in termijnen betalen. Vraag in dat geval naar de voorwaarden.

Fasciliteiten klaslokaal

Koffie en thee Gratis parkeren Rolstoelvriendelijk sanitair en lift

Computergebruik

Voor de module(s) computervaardigheden en Medische correspondentie zijn er PC’s aanwezig, uiteraard mag je ook je eigen laptop meenemen naar de les. Als je je eigen laptop meeneemt zorg er dan voor dat je Officeversie minimaal MS Office 2016 is, MS 365 met MS Outlook is altijd goed.
Startdatum Maandagavond 17 oktober 2024 van 18:30 - 21:30 uur Studiebelasting 8 - 10 uur per week Vooropleiding Geen, maar secretariële- kennis of vaardigheden MBO 2-3 zijn een pré Studievorm Klassikaal en/of online Opleidingsduur 30 weken, 1 dagdeel per week Afsluiting Associatie diploma Medische basiskennis en Medische terminologie + OLCT- diploma Medisch secretaresse Betaling Gespreide betaling is mogelijk, vraag naar de voorwaarden Extra Reeds behaalde certificaten en/of diploma's, niet ouder dan 3 jaar kunnen zorgen voor vrijstelling(en) Prijs inclusief boeken, digitale lesomgeving, opleidingen, examens van alle modules) € 3295,00