logo
logo-zwart

OLCT

Middle Management

opleiding logo

Nemas® Middle Management

Middle
Management 

Middle Management

Startdatum
Op aanvraag bij voldoende deelnemers, 1 op 1 traject volgens afspraak
Studiebelasting
4 uur per week
Studievorm
Klassikaal
Opleidingsduur
30 lessen van 19.00 tot 22.00 uur
Afsluiting
Associatie diploma voor Examinering
Prijs
€ 725,00 per module
Boeken
€ 120,00
Examengelden
€ 216,00

SCHRIJF U NU IN

Opleidingsniveau Vergelijkbaar met hbo-ad

Met ‘middle management’ duiden we de beroepsgroep aan die namens de bedrijfstop zorgt voor sturing binnen de organisatie. De managementvragen die hierbij spelen, gelden ook voor de zelfstandige ondernemer. Met het diploma Nemas® Middle Management kunt u praktische managementkwesties oplossen. Het diploma is opgebouwd uit twee certificaten. Met het certificaat Algemene Managementkennis beschikt u over kennis van de organisatorische beginselen en weet u hoe u deze kennis in de praktijk brengt. Het certificaat Middle Management & Bedrijfsvoering richt zich op communicatie en op personeels-, financieel- en marketingmanagement. Kennis of werkervaring op basisniveau is voldoende om met de studie Nemas® Middle Management te starten. Het examen vormt tevens de aanzet voor een succesvol vervolg met Nemas® Hoger Management.

Doelgroep:

De opleiding is bestemd voor onder meer:

 • professionals die leiding (gaan) geven aan afdelingen of filialen op operationeel entactisch niveau;
 • zelfstandig ondernemers.

Vooropleiding:

Er is geen specifieke vooropleiding vereist.

Module 1: Certificaat Algemene Managementkennis

Omschrijving Examen

Met het certificaat Algemene Managementkennis haalt u de basiskennis op het vakgebied management in huis. U weet wat management inhoudt, u kunt de fasen van het management- en besturingsproces benoemen en u kent het samenspel tussen de organisatie en haar omgeving. Het besluitvormingsproces, doelstellingen en beleid hebben geen geheimen meer voor u. U leert hoe u een planning maakt en hoe u leiding kunt geven. In combinatie met Middle Management & Bedrijfsvoering brengt dit certificaat u het diploma Nemas® Middle Management. Hiermee kunt u praktische managementkwesties oplossen.

Module 2: Certificaat Middle Management & Bedrijfsvoering

Omschrijving Examen

Het examen Middle Management & Bedrijfsvoering richt zich op communicatie en op personeels-, financieel- en marketingmanagement. Communicatie is van groot belang binnen een organisatie. Of u nu werkt op een afdeling Personeel en Organisatie of op een ander middle managementniveau. Krachtige en effectieve communicatie is onmisbaar in uw functie. Met dit certificaat op zak hebt u inzicht in het communicatieproces en kent u de verschillende communicatiemiddelen. Op het gebied van personeelsmanagement weet u waarom een doordacht personeelsbeleid van belang is en wat het personeelsbeleid inhoudt. Ook financieel- en marketingmanagement komen aan bod. U kent de belangrijkste begrippen en kunt deze toepassen in de praktijk.In combinatie met Algemene Managementkennis brengt dit certificaat u het diploma Nemas® Middle Management. U weet hoe u praktische managementkwesties kunt oplossen.

INSCHRIJVEN

  Heb je vragen?

  Stuur nu een bericht.


   Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google 
   Privacy Policy
    en 
   Terms of Service
    worden toegepast.
   envelopephone-handsetmap-marker