logo
logo-zwart

OLCT

MS VBA Visual

opleiding logo

Microsoft Visual Basic for Applications (VBA)

MS VBA
Visual Basic

MS VBA Visual

Startdatum
Startdata in overleg
Studiebelasting
2 tot 4 uur per week
Studievorm
Klassikaal, Incompany, kleine groepen of 1 -op- 1
Opleidingsduur
6 lessen van 3 uur
Afsluiting
Na afronding ontvangt u het OLCT-certificaat
incl. lesmateriaal
€ 675,00

SCHRIJF U NU IN

Visual Basic for Applications (VBA)

Is een programmeertaal die bestemd is om applicatieprogramma's te automatiseren of uit te breiden. Voornamelijk bekend uit de Microsoft Office serie, zoals Word, Excel en Access, maar ook gebruikt in applicaties van derden, zoals AutoCAD. Met behulp van VBA is het mogelijk toepassingen te automatiseren en functionaliteit te verbeteren .VBA wordt dan gebruikt als een macrotaal voor die applicatie, waarin extra functies voor die applicatie kunnen worden geprogrammeerd. De basisfunctionaliteit van het applicatieprogramma kan in een VBA programma worden aangeroepen. VBA vervangt macrotalen, zoals WordBasic, dat in de oudere versies van MS Word werd gebruikt. VBA is evenals Visual Basic een quasi objectgeoriënteerde programmeertaal. Met VBA kan men echter geen onafhankelijk programma schrijven, zoals met Visual Basic; bij VBA heeft men steeds de moederapplicatie nodig.VBA is inmiddels beschikbaar voor bijna alle Microsoft Office applicaties zoals Word, Excel, Access, Outlook, PowerPoint etc.

Programma:

•    De VBA-editor
•    Basisbeginselen programmeren
•    Macro’s programmeren
•    Objecten - verzamelingen -methoden
•    Foutafhandeling
•    Formulieren

Resultaat:

U bent in staat om MS Office macro’s te ontwerpen en uit te bouwen. U kunt problemen oplossen in met MS Office gemaakte documenten etc. U bent in staat om formules te ontwerpen.Kortom, u bent tot zeer veel MS Office aanpassingen in staat.

Overige studievormen

U heeft bij OLCT meerdere mogelijkheden om deze training te volgen. Wilt u een 1 -op- 1, incompany-, maatwerk- of spoedtraining volgen, vraag dan naar de mogelijkheden en/of prijs.

INSCHRIJVEN

  Heb je vragen?

  Stuur nu een bericht.


   Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de Google 
   Privacy Policy
    en 
   Terms of Service
    worden toegepast.
   envelopephone-handsetmap-marker