logo
logo-zwart

OLCT

Medisch admin. secretaresse

opleiding logo

Medisch Administratief Medewerker MBO-3

Medisch admin.
secretaresse Module 1 van 3

Medisch admin. secretaresse

Startdatum
Woensdag 19 april 2021
Studiebelasting
8 uur per week
Vooropleiding
Geen
Studievorm
Klassikaal en/of online
Opleidingsduur
11 weken, 1 dagdeel per week
Afsluiting
IVIO-Diploma Medische Administratief Medewerker
All-In
€ 1295,00

SCHRIJF U NU IN

Ben je al secretaresse of ben je administratief medewerker, ben je sociaal onderlegd en wil je graag in de gezondheidszorg werken, dan is deze opleiding precies iets voor jou. In een dergelijk functie moet je kennis hebben van medische termen, medische dossiers kunnen opstellen en beheren, en de financiële administratie kunnen verwerken. Onze medische administratie opleiding is praktijkgericht en sluit hierop perfect aan. Je kunt vervolgens aan de slag bij bijv.: huis(artsenposten), verloskundigenpost of -praktijk, verzekeringskantoren of rechtsbijstandsverzekeraars.

Programma

•    Medische terminologie
•    Medische secretariaatspraktijkvaardigheden
•    Computervaardigheden basis
     •  Word Basis
     •  Outlook Agendabeheer basis

Inhoud opleiding Medisch administratief medewerker:

Medische terminologie

In deze module komen termen aan bod uit de anatomie (bouw van het lichaam), fysiologie (functioneren van het lichaam), pathologie (ziekteleer) en immunologie (hoe het lichaam zich verdedigt tegen ziekteverwekkers). Daarnaast wordt er gelet op de uitspraak en de schrijfwijze van de termen.

Medische secretariaatspraktijk

In deze module gaan we meer in op de taken en verantwoordelijkheden die u krijgt binnen uw functie. U leert alles over de gezondheidszorg in Nederland, het ziekenhuiszorgsysteem, hoe zit het met de artsenzorg, specialisaties en overige beroepen in de gezondheidszorg, de huisartsenpraktijk, sociale wetgeving en zorgverzekeraars. U maakt kennis met het verwerken van de medische administratie, zoals: agendabeheer, postverwerking en archivering, opstellen en beheren van medische dossiers en kaartsystemen, ICD-code, het medische spreekuur, communiceren en patiëntvriendelijk telefoneren, klachtenafhandeling en werken aan de medische receptie.

Computervaardigheden basis

MS Word

Basisvaardigheden tekstverwerken: (o.a.) toetsenbordkennis, teksten opmaken en aanpassen, teksten vertalen en voorlezen, werken met afbeeldingen, kolommen en tabellen, marges en tabstops, paginanummering en kop en voetteksten, werken met sjablonen

MS Outlook

Basisvaardigheden taken- en agendabeheer. Veilig mailen

Vooropleiding

Geen specifieke vooropleiding nodig. Ervaring in een administratieve functie is een pré. Goede beheersing van de Nederlandse taal. Affiniteit met de verzorgende sector

Vervolgopleidingen

2e module - Assistente polikliniek
3e module - Medisch secretaresse

INSCHRIJVEN


    Heb je vragen?

    Stuur nu een bericht.


      envelopephone-handsetmap-marker