logo
logo-zwart

OLCT

Assistente Polikliniek

opleiding logo

Assistente polikliniek MBO-3

Assistente
Polikliniek Module 2

Assistente Polikliniek

Startdatum
21 april (na module 1)
Studiebelasting
8 uur per week
Vooropleiding
Medisch Administratief Medewerker (Module 1)
Studievorm
Klassikaal en/of online
Opleidingsduur
10 weken 1 dagdeel per week
Afsluiting
IVIO-Diploma Assistente polikliniek
Reeds behaalde certificaten en/of diploma's niet ouder dan 3 jaar kunnen zorgen voor vrijstelling(en)
All-In
€ 1295,00

SCHRIJF U NU IN

Voor deze opleiding is de vooropleiding Medisch Administratief Medewerker nodig

Als assistente polikliniek heb je de zorg voor patiënten die je ontvangt en in correct Nederlands te woord staat. Je beheerst specifieke medische administratieve kennis en vaardigheden en weet deze te combineren met medische basiskennis en medische terminologie. Met onze nieuwe opleiding assistente polikliniek bent u de schakel tussen patiënt en kliniek/zorginstituut!

Programma

•    Medische terminologie
•    Medische secretariaatspraktijkvaardigheden
•    Computervaardigheden basis
     •   Word Basis
     •   Outlook Agendabeheer basis
•    Nederlandse taal basis
•    Medisch fundament (medische basiskennis)

Inhoud cursus:

Medische terminologie

In deze module komen de volgende termen aan bod: anatomie (bouw van het lichaam), fysiologie (functioneren van het lichaam), pathologie (ziekteleer) en immunologie (hoe het lichaam zich verdedigt tegen ziekteverwekkers). Daarnaast wordt er gelet op de uitspraak en de schrijfwijze van de termen.

Medische secretariaatspraktijk

In deze module gaan we meer in op de taken en verantwoordelijkheden die u krijgt binnen uw functie. U leert alles over de gezondheidszorg in Nederland, het ziekenhuiszorgsysteem, hoe zit het met de artsenzorg, specialisaties en overige beroepen in de gezondheidszorg, de huisartsenpraktijk, sociale wetgeving en zorgverzekeraars. U maakt kennis met het verwerken van de medische administratie, zoals: agendabeheer, postverwerking en archivering, opstellen en beheren van medische dossiers en kaartsystemen, ICD-code, het medische spreekuur, communiceren en patiëntvriendelijk telefoneren, klachten-afhandeling en werken aan de medische receptie.

Computervaardigheden basis

MS Word

Basisvaardigheden tekstverwerken: (o.a.) toetsenbordkennis, teksten opmaken en aanpassen, teksten vertalen en voorlezen, werken met afbeeldingen, kolommen en tabellen, marges en tabstops, paginanummering en kop en voetteksten, werken met sjablonen

MS Outlook

Basisvaardigheden taken- en agendabeheer. Veilig e-mailen.

Nederlandse taal basis

Basisgrammatica, spelling en stijl om eenvoudige correspondentie te kunnen afhandelen

Medisch fundament

Hier wordt medische terminologie gekoppeld aan de basiskennis van anatomie, fysiologie, pathologie en immunologie gerelateerd aan de huid, botten, gewrichten, spierstelsel, bloedsomloop, ademhaling, spijsvertering, stofwisseling, uitscheiding, mannelijke en vrouwelijke geslachts- en voortplantingsorganen, endocriene klieren, hersenen, zenuwen, zintuigen, psychiatrie en in grote lijnen de geneesmiddelenleer.

Vooropleiding

U heeft de opleiding Medisch Administratief Medewerker gevolgdAffiniteit met de verzorgende sectorVrijstelling wordt verleend voor de modules Medische Secretariaatspraktijk, Medische Terminologie en Computervaardigheden basis, mocht u deze al hebt gevolgd bij de opleiding Medisch Administratief Medewerker. U hoeft dan voor Assistente Polikliniek alleen nog aanvullend de module Nederlandse taal basis en Medisch fundament te volgen.

Vervolgopleiding:

3e module - Medisch Secretaresse

INSCHRIJVEN


    Heb je vragen?

    Stuur nu een bericht.


      envelopephone-handsetmap-marker